عامل های کاهش دهنده میزان عنصرهای مورد نیاز درختان

ثمرسازان-کود های ارگانیک و گیاهی

logo
عامل های کاهش دهنده میزان عنصرهای مورد نیاز درختان

عامل های کاهش دهنده میزان عنصرهای مورد نیاز درختان


عوامل متعددی می توانند بر میزان عناصر ضروری درخت تأثیر گذاشته و منجر به کاهش آنها شوند. این عوامل به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند:

۱. عوامل محیطی:


شرایط آب و هوایی:
خشکسالی: کمبود آب باعث کاهش جذب عناصر غذایی از خاک می شود.
بارندگی بیش از حد: شستشوی خاک و از دست رفتن عناصر غذایی محلول در آب.
دمای بسیار بالا یا پایین: تأثیر بر فعالیت میکروارگانیسم های خاک و در نتیجه کاهش تجزیه مواد آلی و آزادسازی عناصر غذایی.

نوع خاک:
بافت خاک: خاک های شنی به دلیل ظرفیت نگهداری آب و مواد غذایی پایین، باعث کمبود عناصر می شوند.
pH خاک: pH نامناسب (خیلی اسیدی یا خیلی قلیایی) باعث کاهش جذب برخی عناصر می شود.
وجود مواد سمی در خاک: مانند شوری، آلودگی به فلزات سنگین و مواد آلی سمی.
مدیریت نادرست:
آبیاری نامناسب: آبیاری بیش از حد یا کمبود آب.
هرس شدید: کاهش سطح برگ و کاهش جذب عناصر غذایی.
>>عدم استفاده از کودهای مناسب و به مقدار کافی.
فشردگی خاک: کاهش تخلخل خاک و محدود شدن رشد ریشه و جذب عناصر.

۲. عوامل بیولوژیکی:


آفات و بیماری ها: تغذیه آفات و بیماری ها از شیره گیاهی باعث کمبود عناصر غذایی می شود.
علف های هرز: رقابت با درخت برای جذب آب و عناصر غذایی.
کمبود میکروارگانیسم های مفید خاک: کاهش تجزیه مواد آلی و آزادسازی عناصر غذایی.

عواقب کمبود عناصر غذایی در درختان:

>> کاهش رشد رویشی و زایشی.
>> زرد شدن برگ ها و ریزش زودرس آنها.
>> کوچک شدن میوه ها و کاهش کیفیت آنها.
>> افزایش حساسیت به آفات و بیماری ها.
>> ضعف عمومی درخت و کاهش عمر اقتصادی آن.

راهکارهای پیشگیری و رفع کمبود عناصر غذایی:

>> آزمایش خاک و برگ: برای تشخیص دقیق کمبود عناصر غذایی.
>> استفاده از کودهای مناسب: بر اساس نتایج آزمایش خاک و برگ.
>> بهبود ساختار خاک: با افزودن مواد آلی مانند کودهای حیوانی و کمپوست.
>> آبیاری مناسب: بر اساس نیاز آبی درخت و شرایط آب و هوایی.
>> کنترل آفات و بیماری ها: با استفاده از روش های تلفیقی مبارزه.
>> هرس مناسب: برای حفظ تعادل بین رشد رویشی و زایشی.
برچسب ها : کود مناسب سبوسیب فروت ست هیومیک اسید
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تصویر امنیتی